چند توصيه به والدين

ساخت وبلاگ

1- به کارهای مثبت و خوب فرزندتان (هر چند کوچک) توجه نشان دهید و از او قدردانی کنید تا انرژی‌اش بیش‌تر شود.

2- فضای شاد و مهربانانه‌ای را در خانه فراهم کنید. اگر فرزند شما شاهد رابطه‌ی‌ گرم و محبت‌آمیز افراد خانواده باشد، تمرکز و آرامش بیش‌تری خواهد داشت و بهتر درس می‌خواند.

3- از طرح مسائل اختلاف‌ برانگیز و درگیری‌های لفظی و رفتاری با اعضای خانواده، جداً خودداری کنید.

4- مسائل و مشکلات خانوادگی و اقتصادی و اجتماعی را در ایام امتحان، وارد فضای خانواده نکنید چون آرامش و تمرکز فرزندتان را کم می‌کند.

5- از تذکرات مداوم به فرزندتان در مورد درس‌خواندن و عواقب نخواندن درس پرهیز کنید چون تمایل او را به خواندن درس کم‌تر می‌کند.

6- خطاها و اشتباهات فرزندتان را بزرگ نکنید و با احترام و آرامش او را به جبران آن خطا تشویق کنید.

7- اعتماد خود را به توانایی او برای جبران و بهتر شدن، با خوشحالی و شادی اعلام کنید و از ابراز انتظارات خارج از توان فعلی او خودداری کنید چون موجب افزایش اضطراب می‌شود.

8- به احساسات درونی او (ترس‌ها و نگرانی‌ها و آرزوهایش...) احترام بگذارید و به درد و دل‌های او توجه داشته باشید. گوش مهربان و شنوای شما او را آرام می‌کند و به او انرژی می‌دهد.

9- از سرزنش و تحقیر فرزندتان پرهیز کنید چون انرژی او را می‌گیرد و او را به رفتار منفی تحریک می‌کند.

10- از به کار بردن نسبت‌های منفی (مثل تنبل، پررو، قدرنشناس، بی‌نظم و...........) در مورد فرزندتان پرهیز کنید چون عواقب خوبی در پی ندارد! اصولاً نسبت منفی، فرد را وادار به تکرار رفتار منفی می‌کند.

11- در ایام امتحان تا آنجا که ممکن است، فضای خانه را برای درس‌خواندن آرام نگه دارید. می‌توانید مهمانی رفتن و مهمانی دادن را به بعد از امتحانات موکول کنید.

12- به جای گفتن بدی‌ها و نا‌بسامانی‌های جامعه و خانواده، به رفتارهای خوب و اقدامات مثبت و فضاهای امید‌بخش توجه کرده و آن‌ها را برای یکدیگر بازگو کنید تا روح‌تان پراز شادی و نشاط شود.

13- برای کمک به فرزندتان در امور درسی آماده باشید و اگر در خواست کمک کرد، به او کمک کنید اما در کار درسی او دخالت نکنید.

14- هنگام کمک‌کردن به فرزندتان در درس‌ها، به توانایی‌های او توجه کنید و نقاط ضعف او را با مهربانی یادآوری کنید و کمک کنید که توانایی‌اش را نشان دهد.

15- در کمک‌رسانی به فرزندتان، از بی‌حوصلگی و بد‌اخلاقی و جر و بحث و تحقیر و سرزنش و منت‌گذاشتنبه شدت پرهیز کنید.

16- به تغذیه و استراحت و بهداشت و خواب فرزندتان توجه لازم داشته باشید.

17- پدر و مادر موفق، ترس‌ها و نگرانی‌های خود را با خداوند مهربان در میان می‌گذارند و از دریای پرمهر او طلب آرامش و متانت و امید می‌کنند و با چهره‌ای پراز امید و اعتماد به موفقیت فرزندشان، با آن‌ها روبه‌رو می‌شوند، تا آن‌ها هم شاهد لطف و مهربانی الهی باشند.

18- با مسؤولان آموزش و مشاور دبیرستان ارتباط مداوم داشته باشید و از نظرات آن‌ها در مورد وضعیت درسی و رفتاری فرزندتان اطلاع دقیق به دست آورید.

اعتیاد و نقش خانواده در پیشگیری از اعتیاد...
ما را در سایت اعتیاد و نقش خانواده در پیشگیری از اعتیاد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mafab بازدید : 109 تاريخ : يکشنبه 11 تير 1396 ساعت: 20:16